Dairy Ép Kft.

DAIRY ÉP KFT.

Cím: H - 2100, Gödöllő, Isaszegi út 168.
Tel.: +36 70 377 42 23
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dairy ÉP Kft.

Irodánk által tervezett kisgazdasági tehenészet átadása az Őrségi Nemzeti Parkban

Korszerű, gazdasági és természetvédelmi szempontból is jövőbe mutató fejlesztésnek nevezte az őriszentpéteri majorság bővítését V. Németh Zsolt. A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a Széll Kálmán major átadó és névadó ünnepségén úgy fogalmazott: a beruházás összhangban áll azzal a kormányzati törekvéssel, hogy a 2014-2020-as időszakban kiemelt szerep jusson az olyan munkaigényes ágazatoknak, mint a feldolgozóipar, a kertészet és az állattenyésztés.

Összesen majdnem félmilliárd forintból fejlesztették az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Széll Kálmán majorját az Új Széchényi Terv Környezet és Energia Operatív Programja keretében. A beruházás részeként egyebek mellett kialakítottak egy korszerű, száz férőhelyes istállót, a hozzá tartozó tároló- és kiszolgáló épületekkel együtt. Emellett beszerezték a legelőkezelést és a természeti értékek védelmét segítő gépeket, eszközöket, amelyek elengedhetetlenek a veszélyeztetett gyepek megóvásához, illetve a már károsodott területek helyreállításához.

7F50BFB6A866994BD63D91D8C2CE1966

A fejlesztésnek köszönhetően biztosított az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság magyartarka szarvasmarha-állományának téli szálláshelye, valamint jelentősen javulnak a természetvédelmi célú állattartás feltételei is. V. Németh Zsolt kiemelte a nemzeti park szerepét az őshonos, egykor nagyszámban elterjedt, de mára megritkult magyartarka szarvasmarha fajta megőrzésében. Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyarapodó állatállomány egyre több gyepterület szénáját tudja hasznosítani, ami segíti az Őrség lepkékben és virágzó növényekben gazdag rétjeinek fenntartását.

V. Németh Zsolt a névadó ünnepségen Széll Kálmán munkásságát méltatta. Úgy fogalmazott: a major egy nagyszerű államférfiról kapta a nevét, aki rátóti birtokát mintagazdasággá fejlesztette.

800B7E4E94B690AD9499390ABD05A3E9

Az Őrségi Nemzeti Park területén számos egyedülálló, kulturális valamint élő- és élettelen természeti érték található meg. A fejlesztésnek köszönhetően olyan fokozottan védett faj élőhelyét is sikerül így megmenteni, mint például a földön fészkelő haris, a kockás liliom, vagy éppen a kornistárnics. Az őrségi táj értékeinek és harmóniájának megóvása nagyban hozzájárul a nemzeti parkba érkező látogatók kikapcsolódásához és feltöltődéséhez.

További képek az istállóról és a szénatárolóról »

Forrás: www.orseginemzetipark.hu